#


I termini e le condizioni di vendita

Opći uvjeti internetske stranice MyStella.net/hr u vlasništvu tvrtke AlphaWolves, d.o.o., sastavljeni u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i na temelju međunarodnih kodeksa online poslovanja.

Podaci o tvrtki:

AlphaWolves d.o.o.
Srževica 24
3232 Ponikva
Slovenia

Porezni broj: 6435572000
Matični broj: SI95152024
IBAN: SI56 6100 0001 9698 137

Internetskom trgovinom MyStella.net/hr (u nastavku "MyStella.net/hr" ili "internetska trgovina" upravlja tvrtka AlphaWolves d.o.o. (u nastavku "ponuđač"). Pri registraciji u sistem MyStella.net/hr korisnik dobiva korisničko ime koje je jednako njegovoj email adresi i lozinku. Korisničko ime i lozinka korisnika bez sumnje određuju i povezuju sa unesenim podacima. Kupcu se tako olakšava kupnja, a ponuđač garantira da su podaci u potpunosti zaštićeni i korišteni u skladu sa uvjetima sa kojima se (potencijalan) kupac slaže. Opći uvjeti poslovanja određuju djelovanje MyStella.net/hr, prava korisnika i poslovni odnos između ponuđačem i kupcem.


Dostupnost informacija

Ponuđač se obvezuje da će kupcu osigurati sljedeće informacije: a) identitet tvrtke (ime i sjedište, broj registra)
b) podatke za kontakt koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-pošta, telefon)
c) bitne vrijednosti robe i povrat novca (storniranje robe i garanciju)
d) dostupnost proizvoda (da svaki proizvod koji je na internetskoj stranici bude dostupan u razumljivom roku)
e) uvjete dostave proizvoda ili vršenja stornacije (način, mjesto i tok dostave)
f) sve cijene moraju biti jasno i nedvojbeno istaknute kao i sadrže li dodatne troškove ili troškove dostave
g) načine plačanja i dostave
h) vremensko trajanje ponude
i) rok u kojem je moguće odustati od kupnje; osim toga i koliko kupca košta povrat proizvoda
j) objašnjenje postupka pritužbe sa uključenim podacima o kontakt osobi ili službi za kontakt s kupcima


Ponuda artikala

Artikli na MyStella.net/hr su redovito ažurirani. Nastojimo pružiti adekvatne informacije o svakom proizvodu, te se ispričavamo zbog mogućih propusta. Sve eventualne greške nam možete javiti na info@MyStella.net/hr. U slučaju da artikli nisu raspoloživi, to je jasno naznačeno.


Opcija za prioritetnu obradu (Odabir Express dostave)

Svojim kupcima nudimo opciju prioritetne obrade narudžbe. Narudžbe s odabranom prioritetnom obradom će u našem skladištu biti obrađene u najkraćem mogućem vremenu, ali zbog suradnje s vanjskim partnerima u dostavi ne možemo garantirati da će prioritetne narudžbe biti dostavljene brže ili da neće kasniti zbog zastoja u samoj dostavi (ekstremni vremenski uvjeti, tehnički problemi, itd.). Prioritetna obrada znači da će u našem logističkom procesu narudžba dobiti najviši prioritet za slanje.


Načini plaćanja

Ponuđač omogućava sljedeće načine plaćanja - gotovinom pri prijemu; U slučaju da ste za dostavu naveli drugu adresu, plaćanje pouzećem nije moguće. - uplatom na tekući račun upravitelja MyStella.net/hr – AlphaWolves d.o.o. (po ponudi/predračunu). Kod narudžbe veće od 350,00kn, poštarina je besplatna. Naplaćuje se iznos od 5,99 kn kao trošak plaćanja pouzećem. Prilikom kartičnog plaćanja, ovaj se trošak ne naplaćuje. - plaćanje karticom ili Paypalom.Kupoprodajni ugovor (narudžba) je u elektronskom obliku spremljena kod ponuđača, a kupac pri kupnji automatski zaprima račun na upisanu elektronsku adresu


Cijene

Cijene sadrže 25% PDV-a. Cijene su važeće u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određenu valjanost. Cijene su važeće u slučaju navedenih načina plaćanja pod gore navedenim uvijetima. Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca je sklopljen u trenutku kada ponuđač potvrdi narudžbu (kupac zaprima elektronsku obavijest o statusu potvrđene narudžbe). Od tog trenutka su sve cijene i ostali uvijeti fiksni i važe za ponuđača, kao i za kupca. Sve posebne ponude na webshopu vrijede do navedenog datuma ili do isteka zaliha proizvoda na akciji.


Promocijski kodovi

Povremeno primateljima e-novosti ili putem drugih komunikacijskih kadrova šaljemo promo kodove. Promo kod nosi različite pogodnosti, od poklona do popusta. Svaki kod je vremenski ograničen. Koristi se tako da se na blagajni unese u poseban prozor predviđen za to i potvrdi klikom na gumb "Potvrdi". Posjetitelj, tj. kupac može iskoristiti samo jedan kod po kupovini.


ODSTUPANJE OD NARUČENE ROBE

Pri pogodbi sklopljenoj na daljinu, potrošač ima pravo u četrnaest (14) dana tvrtki na elektronsku adresu javi nezadovoljstvo kupljenim proizvodima. Pri tome ne treba navesti razlog svoje odluke. Vraćanje zaprimljene robe se broji kao obavijest o odustajanju od kupoprodaje. Potrošač mora u najkasnije 14 dana po obavijesti o povratu vratiti robu. Potrošač robu vraća na adresu: AlphaWolves d.o.o. Srzevica 24 3232 Ponikva Slovenia Po prijemu robe će tvrtka potrošaču sukladno sa zakonom vratiti sav plaćeni iznos proizvoda. Jedini trošak koji snosi potrošač je neposredni trošak povrata robe. Pošiljke sa otkupninom ne primamo. Potrošač pri povratu robe treba poslati i račun te osobne podatke, uključujući i broj transakcijskog računa na koji želi dobiti povrat novca. Povrat novca ćemo izvršiti u roku 14 dana od obavijesti o odustajanju od ugovora. Pri povratu novca se vraća vrijednost proizvoda, ali ne i troškovi slanja. Kupac mora u roku 14 dana putem maila najaviti povrat proizvoda, a mi ćemo poslati upute o povratu. Kupac zatim ima još 14 dana za vraćanje robe na našu adresu. U suprotnom slučaju ne možemo izvršiti povrat novca. Obrasci 1 i 2.


Sigurnost osobnih podataka

Ponuđač se obavezuje trajnom čuvanju svih osobnih podataka korisnika. Ponuđač će osobne podatke koristiti isključivo za ispunjenje narudžbi (slanje informativnog sadržaja, ponuda, računa) i ostalu potrebnu komunikaciju. Korisnički podaci u nijednom slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama. Za čuvanje osobnih podataka je odgovoran i sam korisnik i to tako da brine za sigurnost svog korisničkog imena i lozinke.


Komunikacija

Ponuđač će s korisnikom stupiti u kontakt putem sredstava za komunikaciju na daljinu samo ukoliko se korisnik tome izričito ne protivi. Informativne elektronske ili SMS poruke će sadržavati sljedeće: - jasno i nedvojbeno će biti označene kao informativne, - pošiljatelj će biti jasno vidljiv, - različite akcije, pomocije i druge tržišne tehnike će biti označene kao takve. Jednako će tako biti i jasno izrečeni uvijeti sudjelovanja u njima, - jasno će biti predstavljen način odjave iz istih, - želju korisnika o prestanku prijema oglasnih poruka će ponudač i poštovati.


PRAVNA OBAVIJEST

Internet trgovina MyStella.net/hr i svi podaci na njoj, slike proizvoda, grafički i video elementi na stranici su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima i nije ih dozvoljeno reproducirati ili koristiti bez prehodnog pismenog odobrenja. MyStella.net/hr i logotip su u vlasništvu tvrtke AlphaWolves d.o.o.


Pritužbe i sporovi

Ponuđač poštuje valjani zakon o zaštiti potrošača. Ponudač će se truditi ispuniti svoju dužnost, uspostaviti učinkovit sistem rješavanja pritužbi i odrediti osobu sa kojom se, u slučaju poteškoća, kupac može povezati telefonski ili putem maila. Pritužbu je moguće podnijeti putem e-mail adrese blanka@MyStella.net/hr. Postupak rješavanja pritužbi je tajan. Ponuđač će u roku pet radnih dana potvrditi prijem pritužbe, javiti kupcu koliko dugo će potupak trajati i sustavno ga obavještavati u razvoju postupka. Ponuđač je svjestan da svaki sudski spor iziskuje ekonomski trošak i time potrošaču nudi sve u svojoj mogućnosti da se svaki spor riješi sporazumno.


Darovi pri promotivnim akcijama

Rado nagrađujemo svoje vjerne kupce, primatelje e-obavijesti i sve koji nas prate putem različitih medija, pa u sladi s time često radimo promotivne akcije. Jedna od tih akcija je i dar pri kupnji iznad određenog iznosa. Pri tome su raspoloživi darovi eksplicitno navedeni. Ukoliko se kupac odluči iskoristiti takvu akciju, ujedno se obavezuje da će, ukoliko dođe do povrata dijela ili svih artikala, vratiti i dar, osim ukoliko preostala vrijednost kupnje ne prelazi granicu koja je određena za dar ili ukoliko kupac vrši zamjenu artikla za neki drugi iz internet trgovine. Primjer: kupac dobije poklon pri kupnji iznad 50 eura - 382 HRK (bez troškova poštarine). Zatim želi vratiti proizvod u vrijednosti 20 eura (153 HRK). Ukupna vrijednost ostatka narudžbe iznosi 37 eura (283 HRK) što znači da je ispod granice za prijem poklona i mora ga vratiti. Umjesto povrata novca, kupac se može odlučiti na zamjenu proizvoda u vrijednosti 20 eura (153 HRK). Isto tako, poklone pri kupnji ne mjenjamo niti za njih vršimo povrat novca. Povrat Mystery Bag vrećice iznenađenja također nije moguć.

Minimalni iznos narudžbe na webshopu iznosi 80,00 kn prije dodane poštarine. To je ujedno i iznos iznad kojeg je moguće iskoristiti promo kod pri kupnji. Kako bismo spriječili daljnje preprodavanje proizvoda, sniženi proizvodi na posebnim dnevnim akcijama su količinski ograničeni na jedan primjerak po narudžbi, neovisno o tipu proizvoda.


Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova

Sukladno zakonskim normativima mi ne priznajemo nikakvog izvođača izvansudskoga rješavanja potrošačkih sporova kao nadležnoga za rješavanje potrošačkoga spora koji bi potrošač mogao pokrenuti sukladno Zakonu o izvansudskome rješavanju potrošačkih sporova. Poduzeće koje kao ponuđač robe i usluga omogućuje internetsku prodavaonicu na području Slovenije na svojoj internetskoj stranici objavljuje elektronsku poveznicu na platformu za internetsko rješavanje potrošačkih sporova (SRPS). Platforma je na raspolaganju potrošačima na poveznici OVDJE.

Navedena uredba proistječe iz Zakona o izvensudskome rješavanju potrošačkih sporova, Uredbe (EU) broj 524/2013 Europskega parlamenta i Vijeća o internetskome rješavanju potrošačkih sporova te izmjeni Uredbe (EC) broj 2016/2004 i Direktive 2009/22/EC.


Opće

Poduzeće se obvezuje da će osigurati povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika internetske prodavaonice. Poduzeće će prikupljene osobne podatke koristiti isključivo za obavljanje usluga koje nudi. Poduzeće poštuje povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika internetske prodavaonice, stoga će poduzeti sve što je potrebno kako bi ih se zaštitilo od bilo kakvih kršenja i zloupotreba. Osobni podaci korisnika jesu jedno od područja kojemu poduzeće posvećuje znatnu skrb i pozornost jer je svjesno osjetljive prirode toga područja.

Posredovanje korisnikovih osobnih podataka poduzeću nužno je u određenim slučajevima kako bi ponuđač kao osoba koja obrađuje podatke ispunilo svoje ugovorne obveze prema korisniku. Popis procesora osobnih podataka se nalazi ovdje. Ponuđač trajno štiti prikupljene osobne podatke sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (Službeni list Republike Slovenije, broj 94/07) (ZVOP-1), Zakonu o elektronskim komunikacijama (Službeni list Republike Slovenije, broj 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 i 40/17) i Općoj uredbi o zaštiti podataka (engl. General Data Protection Regulation – GDPR).


Uporaba osobnih podataka

Poduzeće za potrebe obavljanja usluga koje nudi prikuplja, vodi, obrađuje i pohranjuje ove korisnikove podatke: ime i prezime
adresa za dostavu
naziv firme, odnosno pravne osobe (ako je korisnik pravna osoba)
porezni broj pravne osobe (ako je korisnik pravna osoba)
adresu elektroničke pošte (korisničko ime)
lozinku u šifriranom obliku
kontaktni broj telefona
druge podatke koje korisnik dobrovoljno unosi u obrasce u internetskoj prodavaonici
druge podatke koje korisnik dobrovoljno dodaje naknadno u svojem profilu

Za pravilnost, potpunost i ažurnost podataka koje unose korisnici, poduzeće ne odgovara. Ponuđač ne posreduje podatke trećim osobama, osim ugovornim izvođačima s kojima je sklopio ugovor o zaštiti osobnih podataka i koji imaju ugovornu obvezu uvažavanja jednakih standarda zaštite osobnih podataka, kao i ponuđač. Ponuđač prikuplja osobne podatke uz izričito dopuštenje, odnosno suglasnost pojedinaca. Suglasnosti se čuva s njihovim sadržajem i sadržajem obrasca s kojim je dobivena. Zbirke osobnih podataka ponuđač čuva na području Republike Slovenije te ih ne prenosi u druge države.


Namjena korištenja

Osobni podaci dobiveni preko web stranice www.MyStella.net/hr su namjenjeni isključivo za potrebu online kupnje te se koriste isključivo za izvedbu i dostavu narudžbe. Suglasnost o pohrani, obradi i posredovanju osobnih podataka s sudjelovanjem u nagradnim igrama ili pretplati na e-novosti preko elektronske pošte, korisnik daje tvrtki AlphaWolves d.o.o. dopuštenje za obradu i pohranu unesenih osobnih podataka sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Korisnik daje suglasnost tvrtki AlphaWolves d.o.o. da skupljene podatke obrađuje za namjenu istraživanja uzorka, anketiranja i statistične obrade podataka, utvrđivanje korištenja usluga, prilagođavanje ponude i segmentacije, za istraživanje tržišta, obavijest o ponudama, novosti i pogodnostima, za slanje novosti preko e-pošte, telefonskog broja i drugog oglasnog materijala, obavijesti o novostima web mjesta www.MyStella.net/hr i tvrtke AlphaWolves d.o.o. i povezanih osoba te za drugu upotrebu podataka za koju je korisnik dao izričitu suglasnost. Skupljeni podaci neće biti preneseni trećim osobama.
Navedene podatke tvrtka AlphaWolves d.o.o. može koristiti za vlastite potrebe do zahtjeva za uklanjanje osobnih podataka iz baze, onoliko vremena koliko je potrebno za postizanje namjene radi koje su podaci skupljani, tj. 10 godina za registrirane korisnike web mjesta www.MyStella.net/hr, 10 godina za sudionike nagradnih igara, 10 godina za dobitnike nagradnih igara, te do odjave korisnika na e-novosti, tj. dok tvrtka ne prekine svoju djelatnost. U vrijeme upravljanja osobnim podacima korisnik na vlastiti zahtjev ima pravo pogleda i ažuriranja osobnih podataka u bazi podataka.


Provedba politike privatnosti

Poduzeće, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, uređuje zaštitu osobnih podataka uvažavajući Pravilnik o zaštiti osobnih podataka. Sve osobe koje su stalno ili honorarno zaposlene u poduzeću, a koje imaju pristup osobnim i drugim podacima korisnika, upoznate su s odredbama Pravilnika o zaštiti osobnih podataka i dužnostima zaštite osobnih i drugih podataka te su dužne uvažavati te odredbe o osiguravanju povjerljivosti osobnih podataka i privatnosti korisnika internetske prodavaonice. Dužnost zaštite osobnih i drugih podataka vrijedi neograničeno, odnosno i nakon isteka odnosa s poduzećem.

Registrirani korisnici mogu bilo kada prestati koristiti internetsku prodavaonicu i mogu opozvati svoju registraciju. To će učiniti tako što će opoziv registracije uputiti u pisanom obliku. Prije davanja izjave o opozivu registracije korisnik mora podmiriti sve još neizmirene obveze poduzeću po osnovi obavljenih kupnji u internetskoj prodavaonici. Poduzeće će povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika internetske prodavaonice u okviru ove politike privatnosti štititi i u slučaju opoziva registracije.

Komunikacija

Ponuđač će stupiti u kontakt s korisnikom preko sredstava komunikacije na daljinu samo ako se korisnik izričito ne protivi tome.
Elektroničke i/ili SMS poruke oglašavanja sadržavat će sljedeće:
- bit ćejasno i nedvojbeno označene kao oglašavačke poruke,
- pošiljatelj će biti jasno naveden,
- različite akcije, promocije i druge marketinške tehnike bit će označene kao takve, a također će biti jasno definirani uvjeti sudjelovanja u njima,
- jasno će biti predstavljen način odjave od primanja oglašavačkih poruka,
- želju korisnika o ne primanju oglašavačkih poruka, ponuđač će izričito poštivati.


Kolačići i oglašavanje

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vaše računala prilikom posjeta našega web-mjesta i ne štetu vašoj strojnoj ili programskoj opremi. Njihova je pohrana pod potpunim nadzorom tražilice koju koristi korisnik - tamo se pohrana kolačića može po želji ograničiti ili onemogućiti.

Kolačići nisu štetni i uvijek su vremenski ograničeni.

Uporabu kolačića u Europskoj uniji (EU) definira Direktiva o privatnosti i elektroničkim komunikacijama 2002/58/EC, a njezin je članak koji se odnosi na kolačiće i slične tehnologije izmijenjen Direktivom 136/2009.

U slovenskome zakonodavstvu uporabu kolačića definira Zakon o elektroničkim komunikacijama, odnosno ZEKom-1 (Službeni list broj 109/2012), a njegov članak 157. predstavlja pravnu osnovu za brigu o privatnosti korisnika interneta.

Internetska stranica www.MyStella.net/hr za rad stranice koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke, ali prate aktivnosti posjetitelja i zanimanje u svrhu osiguravanja boljeg korisnikova iskustva. S uporabom internetske stranice posjetitelji daju suglasnost s njihovom uporabom.


Zašto su kolačići potrebni?

Kolačići su od temeljnoga značenja za osiguravanje korisniku prihvatljivih internetskih usluga. Interakcija između internetskoga korisnika i web-mjesta brža je i jednostavnija s uporabom kolačića. Zahvaljujući njima web-mjesto pamti preferencije i iskustvo pojedinca i tako štedi vrijeme, a pretraživanje po web-mjestima jest učinkovito i ugodno.

Poduzeće svakome korisniku na početku svake uporabe internetske prodavaonice dodjeljuje kolačić za identifikaciju, praćenje kupovne košarice i osiguravanje praćenja koje se u pohrani poslužitelja pohranjuje samo dok traje posjet internetskoj prodavaonici te se briše nakon sat vremena neaktivnosti. Na osobno računalo korisnika poduzeće može pohranjivati i neke trajne kolačiće, poput identifikacijskoga broja korisnika u šifriranom obliku za prepoznavanje prilikom sljedećega posjeta internetske prodavaonice ili ocjene artikala, zahvaljujući kojima korisnik zna koje je artikle već ocijenio, a izravno i kolačiće vanjske usluge Google Analytics, koja služi analizi posjeta web-mjesta. Poduzeće može koristiti te podatke u anonimiziranome sumarnom obliku u svrhu statističkih analiza. Za potrebe osiguravanja internetske sigurnosti poduzeće također prikuplja IP-adrese s kojih korisnici pristupaju internetskoj prodavaonici.


Onemogućavanje kolačića

Vi odlučite hoćete li dozvoliti pohranu kolačića na vašem uređaju. Postavke za kolačiće možete nadzirati i mijenjati u svojoj internetskoj tražilici.

Za informacije o postavkama odaberite internetsku tražilicu koju koristite:

Chrome
Firefox
Opera
Internet Explorer 9
Internet Explorer 7 i 8
Safari

Ako promijenite ili izbrišete datoteku s kolačićima u tražilici, promijenite ili nagradite svoju tražilicu ili uređaj, možda ćete morati ponovno onemogućiti kolačiće. Postupak za upravljanje i brisanje kolačića razlikuje se od jedne do druge tražilice. Ako vam pritom treba pomoć, možete pogledati pomoć korisnicima u tražilici. Praćenje Google Analytics također možete onemogućiti na sljedećoj poveznici.