Pogoji poslovanjaSplošni pogoji spletne trgovine mystella.net so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino mystella.net (v nadaljevanju tudi »Trgovina«) upravlja podjetje AlphaWolves d.o.o., Srževica 24, 3232 Ponikva, Slovenija, matična številka: 6435572000, davčna številka: SI95152024, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali trgovina).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med trgovina in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.Cene in veljavnost ponudbe


Cene vsebujejo 22 % DDV za elektronsko izdajo personaliziranih tiskovin (PDF datoteka), za tiskanje fizičnih tiskovin pa cene vsebujejo 9,5 % DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila pod zgoraj navedenimi pogoji. Vse posebne ponudbe na spletni strani veljajo do navedenega datuma oziroma do razprodaje zalog. Pridržujemo si pravico do napak pri opisu, ceni in roka dostave. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Po zaključku nakupa boste prejeli potrditev prejema naročila preko e-pošte z vsemi podrobnostmi o vašem naročilu. Vrednost naročila in strošek poštnine sta razvidna iz cenika na strani za naročilo in v e-mail sporočilu, ki ga dobite po potrditvi naročila.
Načini plačila


Izdelke, kupljene na spletni strani lahko plačate po povzetju ali s storitvijo Paypal.

V primeru plačila po povzetju denar izročite poštnemu uslužbencu ali dostavljavcu ob prevzemu paketa. Za vnaprejšnja plačila (s Paypalom) vam dostavna služba ne sme zaračunati ničesar, ne kupnine ne kakršnekoli provizije.

Naročeni izdelki bodo odposlani takoj ko bo personaliziran izdelek za vas končan oz. najkasneje v 7 dneh od prejema naročila.
Naročilo


Kupoprodajna pogodba med trgovino in kupcem je v spletni trgovini mystella.net sklenjena v trenutku, ko trgovina kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: Potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za trgovino kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku trgovine.
Informacije o pritožbenem postopku pri podjetju in informacije glede načina vračila


Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (e-naslov: info@mystella.net), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa) na naslov AlphaWolves d.o.o., Srževica 24, 3232 Ponikva, Slovenija.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne uporabniku.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga.

Kupcu se vračilo kupnine vrne v enaki obliki, kot jo je kupec uporabil pri nakupu. V kolikor je kupec plačal po povzetju se mu denar zaradi lažje sledljivosti nakaže na njegov bančni račun. Kupec lahko v dogovoru s trgovcem zahteva tudi drugačen način vračila plačila in trgovec se bo potrudil ugoditi njegovim željam, v kolikor bo to možno in v skladu z +zakonom (bo zagotavljalo sledljivost denarnega toka in bo trgovec imel dokazilo, komu je denar nakazal in zakaj).
Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

V izjemnih primerih, ko izdelki niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup izdelka z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika na elektronsko pošto. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega izdelka enake ali višje vrednosti.

Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je na voljo tukaj.

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).Napotki za odstop od pogodbe

Pri spletnem nakupu si izdelkov pred nakupom ni možno fizično ogledati, zato vam omogočamo (znotraj zakonskih okvirov) možnost odstopa od pogodbe. Ker želimo, da to lahko opravite kar čim hitreje in brez zapletov, smo pripravili kratek seznam, na kaj je treba biti pozoren pri nakupu na daljavo:


 • previdno odprite embalažo in jo hranite v nespremenjenem stanju, dokler niste v celoti prepričani, da je izdelek ustrezen,
 • pri rokovanju z izdelkom lahko pride do poškodb in prask
 • nepazljivo odstranjevanje zaščitnih folij in materialov lahko povzroči poškodbe na izdelku
 • vidne sledi uporabe (prah, praske, madeži, umazanija) niso primerne za odstop od pogodbe.

Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanje blaga.

Izdelki, kupljeni na daljavo, niso namenjeni uporabi v zakonskem času za odstop od pogodbe.

Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da izdelek lahko odprete, pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila vaša pričakovanja drugačna, odstopite od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je izdelek ob nakupu poškodovan. V tem primeru gre za uveljavljanje stvarne napake.

V primeru uveljavljanja stvarne napake lahko v roku dveh mesecev od dneva, ko ste napako odkrili, pri čemer od dneva nakupa ne smeta miniti več kot dva tedna, pri prodajalcu uveljavljate enega izmed naslednjih zahtevkov, ki si ga izberete sami:


 • odpravo napake ali
 • zamenjavo blaga ali
 • vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • vračilo plačanega zneska.

Prodajalca morate seveda o napaki obvestiti, v obvestilu (ki ga posredujete na e-mail: info@mystella.net) napako natančno opisati in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Prodajalca lahko obvestite tudi osebno, pri čemer vam mora prodajalec izdati potrdilo.

Če napaka ni sporna, bomo čim prej, vendar najpozneje v roku osmih dni, ugodili vaši zahtevi. Če je napaka sporna, pa bomo v istem roku pisno odgovorili na vašo zahtevo. Priporočamo, da obvestilu predložite čim več dokazil (pisnih in slikovnih) iz katerih bo razvidno, da se je izdelek poškodoval preden ste ga prejeli in uporabljali.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kopija pa se avtomatsko pošlje na e-mail naslov kupca. Kupec lahko na zahtevo dobi kopijo pogodbe (naročila) v elektronski obliki na e-mail naslov. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.Neprevzem naročene pošiljke

Naročene artikle je kupec dolžan prevzeti v 14 dneh od prejema elektronskega obvestila o zaključenem naročilu, sms potrditvi opravljenega naročila ali potrditvi po elektronski pošti. V kolikor kupec naročenih artiklov, ki so poslani s plačilom po povzetju ne prevzame v nobenem primeru, in se paket po preteku čakalnega roka na pošti (14 dni) vrne na naslov podjetja, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe. Kupec ima možnost, da trgovca pred iztekom 14 dnevnega roka za prevzem pošiljke pisno (e-mail ali sms) obvesti, da ne bo mogel prevzeti artikla v predvidenem roku, trgovec pa mu v dogovoru z dostavno službo v tem primeru rok za prevzem podaljša za dodatnih 14 dni, torej ima kupec brez dodatnih stroškov 28 dni časa za prevzem pošiljke.

Trgovec se obvezuje, da bo naredil vse v svoji moči, da bo kupca obveščal o možnosti prevzema paketa, kar zajema SMS obvestila (v kolikor kupec pri naročilu vpiše številko mobilnega telefona in se strinja s prejemom SMS obvestil) in e-mail obvestila (v kolikor kupec pri naročilu vpiše številko mobilnega telefona in se strinja s prejemom e-mail obvestil). V kolikor se paket vrne na naslov trgovca, bo trgovec kupca obvestil tudi s klicem na telefonsko številko (v kolikor je kupec telefonsko številko zapisal pri naročilu in dovolil obveščanje preko te številke) in mu ponudil spodaj navedene rešitve.

Kupec je v primeru neprevzema (če se pošiljka vrne na naslov trgovca) po 14 (ali 28 dneh v primeru podaljšanja) odgovoren za plačilo stroškov pošiljanja/vračila artiklov podjetju ter pogodbene kazni, ki pokriva strošek pošiljanja, pakiranja in administracije. V primeru enega neprevzema se lahko kupec izogne plačilu pogodbene kazni in ostalih stroškov tako, da v dogovoru s trgovcem ponovno naroči isti izdelek in ga prevzame. V tem primeru ne plača nobenega drugega stroška. V primeru dveh neprevzemov (kupec dvakrat naroči in dvakrat ne prevzame paketa) bo trgovec na podlagi pravice do svobodne odločitve pri sklepanju pogodbenih razmerij kupcu onemogočil plačilo po povzetju, kupec pa se lahko izogne plačilu pogodbene kazni in stroškov tako, da naroči isti izdelek in ga plača vnaprej (Paypal, Moneta, predračun) v roku od 5 delovnih dni od vrnitve drugega paketa na naslov trgovca.

V kolikor kupec, ki enkrat ni prevzel pošiljke, ne želi ponovno naročiti, mu trgovec pošlje položnico za nastale stroške, ki znašajo 3,8 eur za poštnino do kupca, 3,8 eur za vračanje paketa nazaj trgovcu in pogodbeno kazen, ki znaša 2 eur, torej skupaj 9,6 eur.

V kolikor kupec, ki je dvakrat naročil pošiljko in je ni prevzel, ne želi ponovno naročiti in plačati vnaprej, mu trgovec pošlje položnico za nastale stroške, ki znašajo 7,6 eur za dve poštnini do kupca (2 x 3,8 eur), 7,6 eur za dvakratno vračanje paketa nazaj trgovcu (2 x 3,8 eur) in pogodbeno kazen, ki znaša 5 eur, torej skupaj 20,2 eur.

V primeru, da kupec ne poravna pogodbene kazni in stroškov, za katere mu trgovec posreduje položnico, se primer preda pravni službi, ki bo po našem pooblastilu nadalje urejala izplačilo in izterjavo nastalih stroškov in škode. Kupec je v tem primeru odgovoren tudi za plačilo vseh nastalih sodnih stroškov in stroškov pravne službe, pogodbena kazen pa v primeru izterjave preko pravne službe zaradi dodatnih stroškov (administracija, pošiljanje izvršbe) znaša 20 eur. Skupen strošek izterjave stroškov preko pravne službe znaša torej 20 eur (pogodbena kazen) + strošek poštnine do kupca (3,8 eur za eno pošiljanje ali 7,6 eur za dva pošiljanja) + strošek vračanja paketa k trgovcu (3,8 eur za eno pošiljanje ali 7,6 eur za dva pošiljanja) + skupni sodni stroški.
Postopek nakupa


Nakup na spletni strani mystella.net izvedete tako, da v obrazec za naročilo vpišete vaše podatke in kliknete na gumb za naročilo.

Vsak izdelek, ki ga naročite na mystella.net je unikaten, personaliziran - pripravljen posebej na podlagi vaših vnesenih podatkov. Izdelava vašega produkta, poteka v 3 korakih:
V prvem koraku vpišete podatke, ki so potrebni za izdelavo karte (čas in kraj izbranega dogodka).
V drugem koraku vpišete poljuben personaliziran naslov, ki ga želite imeti poleg zemljevida zvezd.
V tretjem koraku izberete eno izmed barvnih kombinacij oblikovanja, ki vam je na voljo.

V zgornjih treh korakih tako ustvarite svoj personaliziran produkt, katerega predogled se vam tudi izriše. Za napake pri izbiri časa, kraja, oblikovanja ali napisa ne odgovarjamo in niso razlog reklamacije. Vsi vnešeni podatki so vam za popravilo na voljo v končnem predogledu.

Potrditev naročila: Ko oddate naročilo boste preusmerjeni na spletno stran s sporočilom, da je vaše naročilo sprejeto. Poleg tega boste na vpisani e-mail naslov dobili potrdilo o naročilu z vsemi podatki glede vrste izdelka, količine, končne cene in datuma dostave.

Preklic naročila: Naročilo se smatra za potrjeno, če kupec naročila ne prekliče. Trgovec ob prejemu potrditve o naročilu pregleda stanje zalog oz. možnost dobave. Če artikla ni mogoče dobaviti v napisanem roku se kupca o tem obvesti na vpisano telefonsko številko oz. e-mail naslov. Kupec lahko prekliče naročilo tako, da odgovori na e-mail, ki ga je prejel ob naročilu oz. pokliče na telefonsko številko, objavljeno na spletni strani. Naročilo je možno preklicati v roku petih ur po oddanem naročilu, po tem času se postopek izdelave personaliziranega produkta že začne.

Odprema blaga: Trgovec v dogovorjenem roku pripravi in odpošlje blago z dogovorjeno metodo pošiljanja.

Obveščanje o prispeli pošiljki: Če dostavna služba prejemniku ne more vročiti pošiljke, lahko prejemnik v roku 14 dni pošiljko prevzame na sebi najbližji poslovalnici Pošte Slovenije. V tem primeru bo dostavna služba prejemniku v poštnem nabiralniku pustila obvestilo o pripeli pošiljki.
Postopek preverjanja podrobnosti o naročilu


Kupec ima pred nakupom možnost preveriti vsebino naročila. V obrazcu za naročilo je možno v vsakem trenutku pred naročilom preveriti:


 • Ime, priimek in naslov kupca
 • Telefonsko številko in e-mail naslov kupca
 • Vrsto naročenega blaga (artikel)
 • Personalizirane podatke, ki bodo na artiklu
 • Predogled artikla
 • Ceno naročila
 • Stroške pošiljanja

Ko kupec odda naročilo na vpisan e-mail naslov dobi povzetek s podrobnostmi naročila, ki prav tako vsebuje vse zgoraj naštete informacije in predviden rok dobave.

Kupec lahko v delovnem času podjetja AlphaWolves d.o.o. stanje in podrobnosti o svojem naročilu preveri tudi na telefonski številki ali e-mailu, ki sta objavljena na spletni strani.
Spreminjanje naročila


Naročilo je možno preklicati ali spremeniti v roku petih ur po oddanem naročilu, po tem času se postopek izdelave personaliziranega produkta že začne in preklic / spremembe niso več možne.
Garancija


Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Obrazec za vračilo artikla v garancijo lahko zahtevate na email info@mystella.net v kolikor artikel ima v opisu zapisano garancijsko dobo.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira podjetje AlphaWolves d.o.o., ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Po pravilih EU za izdelke vedno velja najmanj 24 mesečni garancijski rok brez dodatnih stroškov. Dokument-1
Dokument-2
Varovanje osebnih podatkov


Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.
Komunikacija


Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:


 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.Pravno obvestilo


Spletna trgovina mystella.net in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Znamka mystella.net in logotip sta v lasti podjetja AlphaWolves d.o.o
Pritožbe in spori


Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se lahko kupec v primeru težav poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@mystella.net. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
Obveščanje in E-novice


Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novičke občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic.

Podatki o podjetju Naziv: AlphaWolves d.o.o., Srževica 24, 3232 Ponikva, Slovenija, Davčna številka: SI95152024, Matična številka: 6435572000, TRR: SI56 6100 0001 9698 137 (DH d.d.), Podjetje je zavezanec za DDV, Datum vpisa subjekta v sodni register: 02.09.2013.#

Nazadnje posodobljeno: 12.03.2019